Lekker snorkelen in de zon
Door: Jeroen & Shirley
Blijf op de hoogte en volg Shirley & Jeroen
29 Maart 2009 | Thailand, Koh Tao
Vanuit Bangkok hadden we een bus/boot reis geregeld naar Koh Tao. 18.00 uur vertrokken we. En om 10.30 de volgende dag zouden we aankomen. Wij lekker de hele achterbank van de bus in ons bezit genomen zodat we languit konden liggen. Dommelen we eindelijk in na uren, worden we wakker gemaakt door een man met zaklamp " Koh Tao, Koh Tao". Hmmm we moesten dus blijkbaar uitstappen om 3 uur 's nachts en onze tassen stonden al naast de bus. Het reisbureau had niks verteld over een overstap en we wisten bij God niet waar we stonden in de nacht. Na het gedoe in Cambodja vertrouwden we het niet helemaal. Dus vaak boos worden, auto's aanhouden op straat etc. Eindelijk was er iemand die ging bellen en 15 min later stond er een mini bus klaar om ons naar de haven te brengen. Gelukkig!! In de haven weer 2 uur wachten, dus in de Lonely Planet maar eens kijken naar welke kant van het eiland we wilden. Uiteindelijk de boot en ff dommelen aan dek. En daar was eindelijk Koh Tao in zicht.
Taxi geregeld. Hier is dat een taxi boot. We wilden weg van de drukte en op die rustige plekken kan je het beste met de boot komen. Een houten huisje gevonden aan een kleine baai. Uitzicht op zee en na wat onderhandelen over de prijs dit huisje genomen. Dit is helemaal back to basic!! Elke dag staat onze huis gekko ons op te wachten achter de deur. De boomkevers maken je wakker, de eekhoorntjes springen op het dak en we alleen stroom van 6 uur 's avonds tot 5 uur 's ochtends. Hier MOET je wel relaxen, want er is gewoonweg niks anders te doen.
's avonds wouden we het centrum verkennen. We konden wel lopen, dachten we. De man van de receptie leende ons zijn zaklamp en dat was ook hard nodig. Ik ging al op mijn snuit voordat we echt aan het lopen waren gegaan. Vervolgens met de zaklamp door " de jungle" naar het centrum gelopen. Jeetje wat een steile weg. Dit kan je niet een een weg noemen. Ff eten in het centrum en toen wouden we terug. Geen taxiboot meer die ons terug wou brengen. Te donker en dus te gevaarlijk ivm al het koraal...Volgens mij hadden we gewoon geen zin, maar goed, daar hadden we niks aan. Dan maar auto taxi. We woiden instappen en toen bleek dat we in een pick up truck moesten zitten. Ik schrok me rot. Was dit een taxi??? Blijkbaar wel, want alle taxi's waren idd zo. Onderweg bleek wel waarom. De rit is echt vreselijk!! Alsof je in de achtbaan zit zonder gordels om. De weg is zo ruw en steil... we werden alle kanten op geschud. Eenmaal boven kon de auto niet verder. Dus nog stukkie lopen. Maar waar waren we?? Aankloppen bij een Thais hutje en een vrouwtje daar kon ons de weg vertellen.
Vandaag zijn we dus maar 's morgens de stad ingegaan en gaan we voor het donker terug. Zo weten we zeker dat we met de boot terug kunnen:D
We kwamen er hier ook achter dat we geen visum meer voor 30 dagen hebben, maar voor 15. Oeps. Toen we in Cambodje kwamen waren we ons 30 dagen visum Thailand kwijt. Weer terug naar Thailand kregen we een 15 dagen visum (alleen met vliegtuig krijg je 30 dagen). We hopen dat het goed gaat. 8 April gaan we terug en 7 april verloopt die. We gokken er maar op....:S
Straks gaan we weer naar ons huisje aan het strand en lekker snorkelen. We hebben al veel mooie vissen gezien. En zelfs een groot schildpad!! Wat we verder gaan doen hier weten we nog niet. Vooral weinig :D
29 Maart 2009 - 14:39
Jeaneth:
Hi!
Herkenbaar, jullie verhalen! Erg leuk om te lezen.
Geniet van mijn meest favoriete eiland!
Die berg over wandelen heb ik ook een keer getracht te doen op het heetst van de dag. Is mij dus ook niet gelukt, haha. Mocht je toch nog een nachtje op loopafstand van het dorpje willen zitten én op een prachtig plekje op dit eiland, dan is Sensi Paradise een aanrader.
Maak je verder vooral niet druk daar. Is het tenslotte ook veels te warm voor. Alles komt toch wel op z'n pootjes terecht. Maar die ervaring hebben jullie inmiddels wel.
Enjoy!
Grtz. Jeaneth
30 Maart 2009 - 12:57
Jolanda En Melvin :
Jullie kunnen zeker zeggen dat je al een hoop heb meegemaakt!
Als je erop terug kijkt is het leuk.
Ga lekker genieten op de mooie stranden van Kho Thao.
Liefs -
30 Maart 2009 - 13:26
Bart Van Beurden:
Grrrrrrr, ikke jaloers !! Nog vele avonturen gewenst. Oh ja, als jullie daar worden vastgehouden (visumproblemen) mobiliseer ik Nh-Oosterhout wel voor een invasie en evacueerplan.
Nog veel plezier !!
Bart -
30 Maart 2009 - 17:41
Martijn En Nurten:
He hallo vakantiegangers,
We hebben zojuist jullie avontuur gelezen. Tjee, grappig wat jullie al in een korte tijd meegemaakt hebben. Dit noemen ze toch backpacken??haha.
Jeroen houd je in oke, die mensen zullen zich wel kapot schrikken als ze zo'n jongen als jij kwaad zien. Ps Martijn vraagt of je al hebt getaiboxt;)
31 Maart 2009 - 21:42
Sabien:
Hey vakantiegangers !
Weer een belevenis rijker. En verplicht relaxen is helemaal TOP. Waar kom je dat nog tegen. En toevallig op de snorkeltocht Nemo en Dorry tegengekomen ?HIHI
Nou nog erg veel plezier en ik blijf jullie verhalen volgen. Greetzzzzzz, Sabien
06 April 2009 - 11:59
RUDY NIJHUIS:
ZIET ER ALLEMAAL TE GEK UIT. BEN NU WEL EVEN JALOERS, GENIET ER NOG EVEN VAN EN EEN GOEDE TERUGREIS.
GROETEN, PA