We zijn er - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Shirley & Jeroen - WaarBenJij.nu We zijn er - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Shirley & Jeroen - WaarBenJij.nu

We zijn er

Door: Shirley en Jeroen

Blijf op de hoogte en volg Shirley & Jeroen

20 Maart 2009 | Thailand, Bangkok

Hallo, hier zijn we dan. Na een goede vlucht zijn we veilig aangekomen in ons hotel in Bangkok. Vandaag is onze tweede dag en we hebben al veel gezien.

Na onze aankomst besloten we direct om aan de wandel te gaan. Nadat we op de hoek van de straat onze plattegrond uitklapten werden we belaagd door taxi's, tuk-tukkers en andere "behulpzame" Thaise mensen. Zo eindeiogenden we in een tuk-tuk die ons langs 5 tempels zou brengen. Wat een avontuur in een tuk-tuk in Bangkok. Voor slechts 10 Baht p.p. een ware zelfmoordpoging. Koopje dus :D (Jolanda en Melvin: we denken aan jullie. Succes met het zelf rijden in Bangkok :D).Het bleek dat we wel ff moesten stoppen bij een reisbureautje en een kledingwinkel. De tuk-tuk driver krijgt daar een coupon voor gratis benzine als hij toeristen brengt. Nou ja, we speelden het spelletje wel mee. Na een gratis glaasje water zijn we na 2 min al weg gegaan om vervolgens onze verdere reis bij een ander reisbureautje te boeken. hehehe. Na 2 tempels hadden we het al gehad met de tempels en gingen we naar Ko Soa Road. Dat is het echte backpackersgedeelte. Daar lekker Thais gegeten (Jeroen moest ervan zweten). Vervolgens ff plonsje in het zwembad in ons hotel en daarna na het Thaiboxen.We zaten tussen de Thaise mensen (vrijwel geen toeristen). Wat een belevenis. Jonge knaapjes van een jaar of 13 die fel vechten en het publiek wat helemaal uit zijn dak gaat. Oorverdovend gejoel. Vooral ook omdat het publiek druk aan het gokken was. Een leuke ervaring. In het hotel nog wat drankjes gedronken en toen eindelijk lekker naar bedje.

Vandaag zijn we al vroeg opgestaan omdat onze fietstocht op de planning stond. 5 Uur door Bangkok met de fiets en boot. We werden door 2 Thaise mannekes begeleid door de kleinste steegjes en straatjes van Bangkok. Het startpunt was China town. We kwamen op plaatsen waar echt geen toerist te bekennen is. Vaak van de fiets stappen omdat het zo druk was dat er amper doorheen te fietsen was. Daarna gingen me fieten en al op de ferry, naar de overkant van de rivier. Nu zaten we in " the living area". Hier wonen de Thaise mensen die meestal in het centrum van Bangkok werken. Wederom genoeg te zien. Vervolgens stapten we op een longtailboot. Deze bracht ons huisjes aan en op het water. We zagen nog een enorme veraan die hier in het wild leeft. We stopten in
"the green area". Hier is alles groen. Grote velden pandan (van de pandanrijst) en vrouwtjes die deze bij elkaar plukten. Het was inderdaad een grote groene jungle en een oase van rust, zo in Bangkok. Heel bizar. Bij een locaal restaurantje heerlijk gegeten en met de longtailboot over de rivier terug naar waar de fietstocht begonnen was. De fietstocht is echt een enorme aanrader. Je ziet in een relatief korte tijd zoveel van Bangkok en komt op plaatsen waar jhe anders nooit zou komen. Helaas hebben we niet zoveel foto's kunnen maken. Gaat toch wat lastig tijdens het fietsen. Maar het was een enorm leuke ochtend.

Verder lekker aan het zwembad gelegen. Vanavond willen we weinig doen. Het is tenslotte ook vakantie :D Morgenvroeg om 7 uur moeten we klaar staan voor ons vertrek naar Cambodja, Siem Reap. Het wordt een lange rit. Maar liefst 9 uur in de bus zitten.

• 20 Maart 2009 - 11:43

Evi:

Hoi Shirley en Jeroen,

Wat leuk om jullie eerste avontuur te lezen hier. Het zal wel erg druk zijn in Bangkok, zo te horen. TukTuk was dus niet aan te raden??

Groetjes
    Evi

• 20 Maart 2009 - 15:37

Peter Van Ast:

Hmmm klinkt goed, zeker het eten. En ja fietsen of lopen brengt je op de mooiste plaatsjes.
    Volgende X een tandem vragen kan jij achterop zitten en foto`s maken ;-) Zien wij ook wat van het geheel. HiHi

• 20 Maart 2009 - 16:10

Dorien:

Geniet nog van jullie heerlijke vakantie. Ik zal regelmatig de mooie reisverhalen lezen.

Groetjes Dorien

• 22 Maart 2009 - 15:20

Jolanda En Melvin:

Haha wat bijzonder om dit te lezen zeker omdat wij het anders al hadden meegemaakt.
    Maar jullie vonden het rijden in een tuktuk "zelfmoord".....
    Als ik het van de fietstocht lees, dan denk ik mmm dat gaan wij zeker ook doen.