De grens over.... - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Shirley & Jeroen - WaarBenJij.nu De grens over.... - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Shirley & Jeroen - WaarBenJij.nu

De grens over....

Door: Jeroen & Shirley

Blijf op de hoogte en volg Shirley & Jeroen

21 Maart 2009 | Cambodja, Khett Siem Reab

Vandaag liep de wekker al vroeg af, de busreis naar Cambodja stond op het programma. We werden keurig netjes opgehaald op de hoek van de straat bij ons guesthouse. Nadat het busje vol zat met backpackers, in totaal waren we met 11 personen, vertrokken we naar de grens. Na 4 uurtjes rijden kwamen we aan bij een eettentje op vijf minuten afstand van de Cambodjaase grens. HIer konden we ook meteen ons visum regelen. Hier begon een hele nieuwe ervaring voor ons....paspoort afgeven, geld betalen en in ruil daarvoor kregen we een fel rode sticker opgeplakt. Er werd ons heel duidelijk gezegd deze vooral niet te verliezen. Vervolgens werden we, met onze stickers op, de bus ingeleid. We kregen er allebei een tweede wereldoorlog gevoel bij. Net voor de grens overgang stapte we uit en gingen we te voet de grens over. Nadat we 4x ons paspoort aan verschillende douaniers hadden moeten laten zien en we ieder 5 stempels rijker waren in ons paspoort, en niet te vergeten 3 liter vocht armer (man wat was het daar heet zeg in die "aankomsthal") stapte we over in een andere bus. Deze bus had iets weg van een schoolbus uit 1960. Hij was wel voorzien van airco, maar daar was niet veel van te merken. Ondanks de verhalen die we gelezen hadden over de slechte weg naar Siem Reap, bleek deze totaal vernieuwd te zijn en dus erg goed te doen. Alleen het laatste stuk was nog niet af. Grappig was dat we halverwege even moesten wachten, bouwvakkers waren een brug aan het maken, daardoor was de weg omgeleid. Alleen zat er een enorm gat in de weg...deze werd ter plekke door een graafmachine voor ons dicht gemaakt.
Uiteindelijk na een lange dag reizen kwamen we aan in Siem Reap.
Cambodja is, wat we er nu van gezien hebben, een groot verschil met Thailand. Hier is meer armoede en de huisjes zijn nog bouwvalliger. We hebben gegeten voor 13 dollar en werden bediend door een ober die 40 dollar p.m. verdiend.

De komende twee dagen gaan we de Angor wat tempels bekijken.

We houden jullie op de hoogte.

Shirley & Jeroen

• 21 Maart 2009 - 19:00

Bart En Jefta:

Kijk, das nou eens wat meemaken op vakantie!

Veel plezier nog!

• 22 Maart 2009 - 08:01

Sabien:

Hoi Shirley !
    Gaaf om zo jullie te volgen ! Als ik het zo hoor denk ik dat jullie alleen maar gave en mooie dingen zien. Heel veel plezier op jullie gave tocht.
    Heel veel groetjes en tot schrijfs.
    groetjes Sabien

• 22 Maart 2009 - 15:24

Jolanda En Melvin:

Bizar dat het zoveel scheelt met Thailand wat betreft armoede.

Mocht je foto's maken bij de grensovergang?
    En duurde het lang?
    Nou ja de antwoorden horen we zeker als jullie in NL terug zijn.

Echt geweldig op dit allemaal te lezen